...

Monday, June 19, 2017

MACAM MANA NAK DOWNLOAD DRAMA KOREA

 Sapa peminat kdrama kite geng!

Kepada yg baru2 nk menceburkan diri dlm kdrama ni antara website yg aku suka visit nyer utk download korean drama, tapi jgn menyesal yer... there is no turning back... haha..


https://dramanice.ru/
http://dramafire.com/

banyak lagi website lain, tapi yg dua ni menjadi pilihan sbb x leceh sgt nk dload dan tak perlu install apa2 software lain.. dan tak kacau setting browser kite 

my first choice dramafire.com lah...sbb nyer dia sgt reliable... kalau dramanice tu bila dload yg ada subtitle bila nk tgk eh tade subtitle plak.. (ni yg drama baru keluar the night before la) 

Masa zaman2 tgk Goblin dulu tuu (mcm lah lama sgt, padahal xleh move on pun lg) mmg stress la bila dah siap dload tp bila tgk tade subtitle! Haishh...




 haishhh... kekadang tu.. bukak balik citer Goblin ni...



the most iconic scene!

Saturday, June 17, 2017

THAI TOM YUM PASTE BEST


 Balik Kelate masa awal puasa hari tu mcm2 aku beli, ni lah antara nyer...



 So far this is the best tomyam paste in the market... well... for me lah... kalau kat KB memang senang la nk beli.. kat mana2 pasar ada jual..



ni plak pencicah ummi, kalau buat celup tepung sotong ke, udang ke, memang terbaik lah mkn dengan pencicah ummi ni.. makan keropok lekor or keropok keping cicah ni pun sedappp

Friday, June 16, 2017

KADAR & SAMPUL PRABAYAR POSLAJU


 sebagai rujukan online seller

16 june... hari ni la tu, last day utk poslaju barang dgn jangkaan sampai sebelum raya

MOREH @MCD



 Bermoreh di McD pada 1/6/2017  konon2 nyer celebrate bday my uncle lah, plan nyer nk ke McD WCY je, tapi q punyer lah panjang nak masuk McD tu, terus detour ke Pengkalan Chepa, penuh g tapi ada parking, meja penuh... ramai tul org moreh kat McD, xjd boikot dah.. hmmm...


Along Fatinny, my cousin

green cone... a must la kan! my very first time kat McD ni.. dekat ngan UMK McD nih..



 sorang je jejaka, the birthday boy..



Tq Ciksue for the treat! and happy birthday to my Su :)

Thursday, June 15, 2017

ZAM ZAM KUANTAN / ZAM ZAM ARABIC FOOD

Masa Abe (my brother) & his family singgah Kuantan dari KB otw nk balik ke JB, dia ajak berbuka puasa kat restoran nasi arab Zam Zam, so nk kena booking siap2 la kan, carik nombor telefon kat internet, jumpa FB Zam Zam ni tapi no telefon dia mcm tak function je, google lagi cari mmg tak jumpe nombor telefon zam zam yg betul, last2 g zam zam terus dapat la nombor telefon nye... memang tak sama la.. so kepada yg mencari nombor telefonrestoran  zam zam arabic food kuantan ni haa nombor nyer...




ni plak menu2 nyer

 





menu nasi arab zam zam kuantan









diorang sampai Kuantan lepak at my place dulu.. ber-wefie jap ngan Aiysh




Aiysh tak posa


 Ayu and her daughter Dhia pun join sekali, lama tak jumpe Ayu n Dhia, last jumpa masa g SUKIPT kat JB awal tahun lepas.


dalam supik putih tu Abe beli patin tempoyak kat Bazaar Ramadan kat Masjid negeri

Manja (my SIL) and Aiysh


 ni Lamb Haneeth nama nyer..sedapp n puas ati sebanyak banyakkk kambing dan nasik nyer




 Abe & Ami pun ordered Lamb Haneeth gak



Dhia makan Lamb Khabsa, puas ati makan kat sini walaupun a bit pricey sebab portion dia banyak. Kalau yg jenis perut kecik2 tu sepinggan bleh mkn dua orang,

Thursday, June 01, 2017

Jalan-Jalan Cari Juadah Berbuka


Asal nyer nk g tgk Giant baru yg kat Tunjung tu, pastu lajokkk skit smpai ke sebelum roundabout Lemal, ayam percik ni for sure glamer kan... beratur panje !!





 


 kiteorang tak beli pun ayam percik tu, just beli air kelapa laut ni... atau kita panggey buoh TAL



 jadi warna gelap gitu sebab dia letak nisse atau gula melaka...




Buah kelapa laut atau buah tal, lepas singgah beli air kelapa laut ni singgah plak kat param Tendong..


 nak beli akok ni tapi dah abis la pulak.....


 yg putih tu tahi itik, yg kuning bulat2 tu buah tanjung, yg kuning panjang2 tu jala mas




 onde-onde paling sedap dlm dunia according to tokbah..mmg sedap sbb nyior dio fresh dan muda sgt


 daging bakar


 kaki ayam goreng celup tepung


 ayam percik


 ummi tok beli timun cino kuning... yg kuning lg best dr yg merah kata beliau







 

PASAR RAMADHAN / BAZAAR RAMADAN STADIUM SULTAN MUHAMMAD IV






















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Related Post